ESSAYS

Mijn essays

Regelmatig schrijf ik essays -een verzameling woorden- over wat ik ervaar, beschouw en hoe ik het leven zie. Ik haal mijn inspiratie voor het grootste deel uit het leven zelf door veel te observeren, uit mijn ervaringen en uit diverse ontmoetingen. Daarnaast haal ik zienswijzen uit boeken, pluk ik informatie van internet en vertaal dat alles in mijn woorden.

 

De onschuld voorbij

De onschuld voorbij

Gedicht over verantwoordelijkheid onschuld, een bedrog waarnemend de werkelijkheidchaos en strijdin de wereldin mij kleurloos kijkend zonder keuzesvrije geest zonder denkenken ik mezelfken ik de wereld tastend op weghobbels nemend stil en aandachtigontdekkend gewaar...

De onrustige tijd waarin wij leven

De onrustige tijd waarin wij leven

De 5de dimensie Wat is er gaande? Er is veel onrust, chaos en ellende in de wereld. Je merkt boosheid en mensen lijken vaak fel te moeten (af-)reageren. Dat naast de ondoordachte aanslag die we op de aarde plegen door uitnutting en vervuiling. Je hoort veel ‘ikke,...

Ik ben van mening dat alle informatie/kennis reeds aanwezig is en dus ook beschikbaar: “alles is er al”. We tappen allemaal uit dezelfde ‘Bron’. De kunst is goed aan te sluiten op deze ‘Bron’. Auteursrechten, copyright, octrooi en al dergelijke zaken zijn uiteindelijk allemaal gestoeld op macht en geld. En dat is iets wat we zo langzamerhand toch zouden moeten loslaten, willen we nog wat moois van deze aarde maken…..
Er vanuit gaande dat alles al beschikbaar is, maar dat de een toevallig iets heeft ontdekt (je ontdekt, dus het bestaat al), betekent m.i. niet dat je het jezelf mag toe-eigenen. Informatie is van ons allemaal! Deel het, leer er van, laat het je inspireren en handel er naar zodat we met elkaar een steeds meer menswaardig en gelijkwaardig bestaan kunnen hebben op een frisse en schone aardbol.

Laten mijn verzameling woorden je prikkelen!